ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (Nyilatkozat) tartalmazza a Juhász Benedek EV. (Szolgáltató) által üzemeltetett, a www.juhaszbencephotos.com domain néven elérhető oldal és szolgáltatások (együttesen: Szolgáltatás) keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A Szolgáltatás technikai hátterét a Szolgáltató biztosítja, a szervereken elhelyezett szoftverek üzemeltetését maga végzi.

A Szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit. A jelen adatvédelmi nyilatkozat folyamatosan elérhető a Szolgáltatás oldalán.

Az aktuális jogi követelményeknek való megfelelésnek, vagy szolgáltatásaink módosításának, pl. új szolgáltatások bevezetésének az adatvédelmi nyilatkozatban történő kifejezése érdekében ezen adatvédelmi nyilatkozat előzetes bejelentés nélküli módosításának jogát fenntartjuk.

1. Adatkezelő

Neve: Juhász Benedek EV. (továbbiakban Szolgáltató)
Adószáma: 69337486-1-42
Elérhetőségei: +36 30 405 8048, contact (kukac) juhaszbencephotos.com

2. Adatvédelmi irányelvek

A Szolgáltató tiszteletben tartja az általa vizsgált weboldalak látogatóinak adatvédelmi jogait és mindent megtesz azok megvédésének érdekében. Ezen oldal azokat a szabályozásokat tartalmazza, amelyekhez a Szolgáltató az adatok feldolgozása során tartja magát, ezáltal biztosítva az internet-felhasználók névtelenségét és adataik védelmét:

a) A Szolgáltató a felhasználó hozzájárulása nélkül nem gyűjt semmiféle személyes, vagy személyére utaló adatot. A felhasználó neve, címe stb. ismeretlen marad. A felhasználó számítógépével kapcsolatban gyűjtött technikai adatok a következők: operációs rendszer, böngésző típusa, képernyőfelbontás és IP címeken alapuló földrajzi meghatározás.

b) A Szolgáltató nem integrálja az elemzések során szerzett adatait semmiféle külső adatbázissal, amely tartalmaz személyes, vagy személyre utaló adatot.

3. Az adatkezelés keletkezése

Azzal, hogy a felhasználó a weboldalon kitölti és elküldi a kapcsolati űrlapot, vagy közvetlenül e-mailt ír a Szolgáltatónak, elfogadja, hogy az ekkor megadott adatai a Szolgáltató megismeri és kezeli, a jelen Nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően.

Ez az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján történik.

4. Az adatkezelés jogalapja

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

5. A kezelt adatok köre

A felhasználó által a kapcsolati űrlap kitöltése során kötelezően megadandó adatok (ezek az űrlapon *-gal vannak jelölve), valamint az önkéntesen megadott adatok.

6. Cookie-k

A Szolgáltató oldalainak elemzése során cookie-technológiát alkalmaz. A cookie véletlenszerűen generált karakterek sorozatát tartalmazza. A cookie-technológiának köszönhetően lehetőség nyílik a következőkre: beazonosítani az internet-felhasználó által használt böngészőt, megkülönböztetni az új és visszatérő látogatókat (cookie-kat), az egymást követő oldalletöltéseket látogatásokként csoportosítani, rangsorolni az operációs rendszereket stb.

A weboldal felhasználója meghatározhatja, hogy kívánja-e fogadni a cookie-kat vagy sem, illetve kapjon-e értesítést arról, ha a megtekintett oldal cookie-t küld számára. Amennyiben Ön számítógépének böngészőjében engedélyezi a cookie-k használatát, úgy hozzájárul ahhoz, hogy az így közvetített információt jelen weboldal üzemeltetője a működtetés céljából felhasználja.

Amennyiben nem engedélyezi, hogy beazonosítsuk a böngészőjéhez tartozó forgalmat, akkor azt minden egyes böngészőben illetve végfelhasználói készüléken külön-külön szükséges letiltani. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy a Felhasználó nem fogja tudni kihasználni az adott Szolgáltatás összes funkcióját. A cookie-k kezelésére általában a böngészők eszközök/beállítások menüjében az adatvédelem beállításai alatt van lehetőség.

7. Google analitika

Jelen weboldal a Google, Inc. („Google”) által nyújtott Google Analitika webanalitikai szolgáltatást használja. A Google Analitika „sütiket” („cookies”), az Ön számítógépén elhelyezett szövegfájlokat használ, melyek célja, hogy segítse a weboldal használatának elemzését. A „süti” által generált, a weboldal használatára vonatkozó információkat (beleértve az Ön IP-címét) a Google egyesült államokbeli szervereire továbbítja és ott tárolja. A Google ezeket az információkat a weboldal Ön által történő használatának értékelésére, a weboldalon végrehajtott tevékenységekről szóló riportoknak a weboldalak üzemeltetői részére történő összeállítására, valamint a weboldalon végrehajtott tevékenységekkel és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja. A Google továbbá átadhatja ezeket az információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google nem társítja az Ön IP címét a Google birtokában lévő egyéb adatokkal. Böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával Ön visszautasíthatja a „sütik” használatát, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ez esetben Ön nem fogja tudni kihasználni jelen weboldal összes funkcióját. A jelen weboldal használatával Ön hozzájárul adatainak feldolgozásához a fentiekben meghatározott módon és a fentiekben meghatározott célokra.

8. Szociális médiumok pluginjai

Ezen a weboldalon találhatók úgynevezett szociális média pluginok. Ezek lehetővé teszik az Ön részére azt, hogy a kiválasztott cikkeket a hálózatain megossza. Ha ezek a pluginok aktiválva vannak, minden alkalommal, ahányszor csak az oldalt felkeresi, információkat (IP címet, nem SSL védettségű adatokat) juttatnak el a hozzáférésről a hálózatokat üzemeltető cégekhez az USA-ba. Az adott szociális média ekkor információt kap arról, hogy Ön az IP-címével meglátogatta a mi oldalunkat. Kijelentjük, hogy mi, mint az oldalak közzétevői, nem szerzünk tudomást a közvetített adatok tartalmáról, sem azoknak az adott szociális médiumon keresztül történő felhasználásáról.

9. A kapcsolati űrlap adatszolgáltatása

A felhasználó önkéntes döntése alapján a kapcsolati űrlap kitöltésekor megadott adatok esetében az adatkezelés célja, hogy személyre szabott ajánlatot kaphasson az érdeklődő. Az Szolgáltató az önkéntesen megadható adatokat csak erre a célra használja fel, az adatokat harmadik félnek nem adja át.

Az űrlap kitöltése minden esetben önkéntes. Azáltal, hogy a felhasználó kitölti a kapcsolati űrlapot, hozzájárul megadott adatai feldolgozásához és egyben elfogadja jelen Nyilatkozatot. A kapcsolati űrlapon kötelezően kitöltendő mezők kitöltetlenül hagyása azt eredményezheti, hogy a felhasználó nem tudja elküldeni a levelet. Ezekre a kötelezően megadandó adatokra azért van szükség, mert a megfelelő árajánlat összeállításához minimálisan szükséges információt tartalmazzák. Az adatok addig maradnak a rendszerben, míg azok törlését a felhasználó nem kezdeményezi.

Amennyiben a kapcsolatfelvétel során önként megadott személyes adatait töröltetni szeretné, ezt a weboldalon megadott e-mail címen írásban kérheti.

Felhívjuk figyelmét, hogy számlakiállítás esetén a törvényi előírás miatt a számlán és a számlázó programban magánszemély esetén a nevét és lakcímét tárolni szükséges (cégek, egyéni vállalkozások esetében nevet, címet és adószámot) – ezek törlésére nincs mód.

10. Adattovábbítások, harmadik személyek adatkezelései

A Szolgáltató kifejezett jogszabályi rendelkezés hiányában csak az adott felhasználó kifejezett hozzájárulásával adja át harmadik személyeknek a személyes azonosítására alkalmas adatokat.

Egyes személyes adatok harmadik személyekkel való közlésére az alábbi esetekben is sor kerülhet:

– A Szolgáltatás keretén belül észlelt jogsértő tevékenységekkel kapcsolatban a Szolgáltató jogosult felhívásokat vagy közleményeket küldeni vagy közzétenni, akár az egyes felhasználók adatainak felhasználásával.

– A Szolgáltatás meghatározott részeit (például reklámok megjelenítése, látogatottsági statisztikák készítése) a Szolgáltató adott esetben szerződéses partnereivel (alvállalkozóival) is végeztetheti. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az ilyen szerződéses partnerek részére egyes felhasználói adatok átadásra kerülhetnek. Mindemellett az ilyen szerződéses partnert titoktartási kötelezettség terheli.

11. Más weboldalakra vezető linkek

A honlapon találhatók olyan linkek, melyek más weboldalakra vezetnek. Szolgáltató nem felelős más weboldalak titoktartási és adatkezelési gyakorlatával, és az ott található információkkal kapcsolatban. A látogató saját maga felelős minden ilyen linkre kattintásért. Szolgáltató kifejezetten elhárít minden felelősséget a károkért, amit a honlapján található linkeken elérhető más honlapok okoznak, vagy okozhatnak az látogatónak.

12. Záró rendelkezések

12.1 Jogok gyakorlása

A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi es Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is.

A felhasználók jogosultak személyes adataik kezeléséről, felhasználásáról tájékoztatást kérni, valamint kérni megadott adataik törlését, az Adatkezelő elérhetőségeinél megadott e-mail címen.

12.2 Jogorvoslat

Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy a Szolgáltató megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes jogszabályi rendelkezéseket az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza.

EGYÉB NYILATKOZATOK

Alábbi nyilatkozatok esetében a Szolgáltató nem más, mint Juhász Benedek EV., akinek adószáma: 69337486-1-42, elérhetőségei: +36 30 405 8048 és contact (kukac) juhaszbencephotos.com

Szerzői jogok

A honlap, a honlapon található szöveges és egyéb anyagok, fényképek (mindezek a továbbiakban: Művek) szerzője a Szolgáltató. Ezek az anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak, jogtulajdonosuk a Szolgáltató. A termékről tilos bármilyen másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, fájlmegosztó porálokra feltölteni, saját hasonló terméket/szolgáltatást létrehozni a termék alapján. A termék megrendelésével és kifizetésével a megrendelő nem jogosult a terméket továbbértékesíteni. Másolat, átdolgozás, jogszerűtlen használat, visszaélés, továbbértékesítés vagy a termék alapján létrehozott más hasonló termék, szolgáltatás, nyilvános bemutatás, részben vagy egészben való közzététel esetén az a megrendelő, aki a jogsértést elkövette, vagy ahhoz közvetett vagy közvetlen módon hozzájárult a termék mindenkori teljes árának 200-szorosát (kettőszáz-szorosát) tartozik azonnali hatállyal megfizetni a Jogtulajdonosnak. A Művek teljes szöveges és grafikus tartalma együtt és részleteiben is, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján). A Művekhez tartozó valamennyi jog a Szolgáltató által fenntartott. A Művek nem módosíthatók, nem dolgozhatók át és nem készíthető belőlük más mű (származékos mű), illetve más művel nem kapcsolhatók össze. A Művek kereskedelmi, illetve üzleti célú felhasználása a felhasználási formától és módtól függetlenül tilos. A Művekből idézni csak a szerző és a forrás pontos megjelölésével és a Szerző írásos engedélyével lehet. A jelen nyilatkozatban írt felhasználási rendelkezéseket megsértők polgári és büntető jogi felelősséggel tartoznak.

Képmáshoz kapcsolódó jogok

A megrendelő a fotózás megrendelésével hozzájárul, hogy róla fényképfelvétel készüljön. Megrendelő által létrehozott rendezvény esetében (pl. céges rendezvény, fesztivál, esküvő) a Megrendelő felelőssége tisztázni a rendezvény látogatóival, hogy a rendezvényen kép- vagy mozgókép-felvétel készül. Ez esetben az Adatkezelő a Megrendelő.

Alapesetben a Megrendelő engedélyezi a Szolgáltató számára az elkészült fotók portfólióban történő publikus felhasználását, hacsak erről külön szerződés másként nem rendelkezik.

Képek tárolása és kezelése

Szolgáltató a képeket a saját merevlemezein, memóriakártyáin és egyes esetekben OneDrive és GoogleDrive felhő tárhelyeken tárolja.

Szolgáltató a fotók Megrendelőnek való továbbítására esetenként a GoogleMail és a GoogleDrive szolgáltatásait, valamint más hasonló szolgáltatásokat vesz igénybe.

A Megrendelő e-mailben elküldött kérésére, a Szolgáltató a vállalt szolgáltatás teljesítése után köteles törölni a Megrendelőt ábrázoló képeket. Megrendelő tudomásul veszi, hogy ezután a Fotósnál nem követelheti a képek és a nyersanyag meglétét.

A képek online megosztása és küldése esetén a Szolgáltató nem tud felelősséget vállalni az esetleges internetes hackelésekért, képlopásokért, egyéb visszaélésért.

A Szolgáltató a fotózás időpontjától számított 1 évig őrzi meg a nyersanyagot és az átadott képanyagot.

Ha további kérdésetek van, küldjetek üzenetet:

A weboldal böngészésével elfogadom, hogy az oldal sütiket (cookie) használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás